Rotterdamse jongeren worden ‘goaldiggers’ en maken hun dromen waar

Tijdens de masterclass ‘Goaldiggers’ van stichting Creative Action Now (CAN) gaan Rotterdamse jongeren actief aan de slag om hun talenten te ontwikkelen. In de masterclass leren ze in twaalf weken onder andere hoe ze een goede planning maken en krijgen ze de mogelijkheid om te netwerken. “De workshop is erg persoonlijk je ontdekt drijfveren en je doelen”, vertelt Nancy Hoffmann van stichting CAN.

De masterclass is in verschillende wijken in Rotterdam te volgen. In twaalf weken worden de jongeren door eerdere deelnemers getraind om hun doelen waar te maken. Dit begint met een kennismaking met de groep en een contract. Het contract schrijven de jongeren voor zichzelf om afspraken te maken en om herinnerd te worden aan hun doelen en dromen. Als de twaalf weken voorbij zijn pitchen de jongeren hun businessplan op het podium van Grounds in Delfshaven.

Vanaf woensdag 20 april kunnen de jongeren uit Spangen en Bospolder-Tussendijken beginnen met ‘goaldiggen’. De trainingen zijn elke woensdag van 18.00 tot 20.00 te volgen. Deelname aan de masterclass is gratis. “Wij zien dat als je deze jongeren ruimte geeft om zich te ontwikkelen er minder uitval is rondom werkomstandigheden en school”, vertelt Nancy Hoffman. “Het is gratis en een investering voor de jongeren zelf en voor de stad.”

Stichting Can werd in 2015 opgericht om kunst, wetenschap en ondernemerschap in te zetten in Rotterdamse wijken waarbinnen jongeren centraal staan. CAN geeft de jongeren het heft in eigen handen om veranderingen zelf vorm te geven. Stichting CAN is gevestigd aan de Potgieterstraat 14 in Spangen.

Ben je benieuwd wanneer er een workshop beschikbaar is in jouw wijk? Houd dan de Instagram pagina van stichting CAN in de gaten.