Rotterdamse kalenders bijna uitverkocht

De kalenders die op de een of andere manier een link hebben met Rotterdam vliegen over de toonbank. Met het nieuwe jaar vullen de Rotterdammers de muur van hun wc of keuken het liefst met een kalender over hun eigen stad.
“Je bent er trots op. Op de stad. Iedereen vindt de skyline van Rotterdam mooi en daarom willen mensen die aan de muur hangen”, vertelt fotograaf Paul Martens. Hij geeft al sinds de jaren ‘90 kalenders uit met panorama foto’s van Rotterdam. En die verkopen ieder jaar weer goed.

In de boekhandels zijn de kalenders inmiddels bijna allemaal uitverkocht. “Een Rotterdamse kalender, ja die zou ik wel halen ja”, vertelt een vrouw staat te kijken bij de kalenders. Weer een ander zegt: “Ik moet er nog een uitzoeken. Mijn vriend heeft toevallig de scheurkalender van Rotterdam dit jaar.” Herco Kruik maakte de Rotterdam scheurkalender 2016 en ziet hem al bijna helemaal uitverkocht. “Ik ben nu al begonnen met de 2017-editie. Die moet in het najaar verschijnen. Dus zo vroeg begint dat al”, licht hij toe.