Rotterdamse kanjers plukken de straat leeg op World Clean Up day

Het jaarlijkse World Clean Up Day, ook wel Wereld Schoonmaakdag, viel dit jaar op zaterdag 18 september. Rotterdamse bewoners gingen uiteraard ook de straten op om op te ruimen. In Schiebroek en Pernis volgen we twee groepen die zich geroepen voelden om hun beste beentje voor te zetten.

“Het is natuurlijk vaker nodig dan eens per jaar, maar we proberen deze groep van dertig man ook vaker op te trommelen”, vertelt Cindy van der Schee, initiatiefnemer van de Clean Up Day in Pernis. In het gebied wordt het dit jaar nog groter aangepakt dan voorheen en worden de wijken opgedeeld om op te ruimen. Zo lopen verschillende groepen niet op dezelfde plek. 

Ook in Schiebroek maken Rotterdammers zich hard voor hun schone straat. Met grijpers en zakken lopen verschillende groepen door de wijk. “Het is eigenlijk nog best gezellig. We prikken een beetje en kletsen wat af”, vertelt een van de bewoners.

TIP: Wil jij ook jouw straat opruimen? In verschillende wijken in Rotterdam kan je bij de wijkconciërge een afvalzakhouder ring ophalen zodat ook jij aan de slag kunt.