Rotterdamse kappersbranche telt 800 kapsalons

Met een 800 kapsalons behoort Rotterdam tot een van de grootste ‘haarsteden’ van Nederland.
Het aantal kapsalons in Rotterdam was nog nooit zo hoog. De kappersbranche is booming. Dit aantal bestaat uit grote ketens maar ook veel kleine eenmanszaken. Zo meldt Metro Nieuws vandaag.

Genoeg keus in het Centrum van Rotterdam
Wie in Rotterdam zijn kapsel wil laten veranderen heeft in ieder geval keuze genoeg. Kapsalons vestigen zich over het algemeen bij elkaar in de buurt. Rotterdamse salonhouders ervaren dit niet als slecht voor de concurrentie. Bij de kleinere salons wordt er wel steeds meer op prijs geshopt. Zo meldt Metro Nieuws vandaag.

Volgens directeur van de Algemene Nederlandse Kappers Organisatie Rob Vos is er sterke stijging te zien ten opzichte van vijf jaar geleden. Deze ontwikkeling is in lijn met de landelijke stijging. Vos adviseert salonhouders zich te focussen op een specifieke doelgroep. Gezien de stijgende concurrentie zal doelgroep gericht werken steeds belangrijker worden.

Bij de Nederlandse Kappersakademie Rotterdam is de toename van het aantal kapsalons ook gesignaleerd. “Wij zien het ook terug in het straatbeeld. Je ziet een toename in het aantal salons. Mogelijke aanleiding hiervan is de crisis. Het is een beroepsgroep waar je makkelijk in kan treden. Met alle leegstand en lage huurprijzen is het ook aantrekkelijker om een winkel te starten. Wel zie we ook dat er veel verloop is.”