Rotterdamse kennis van basisschoolleerlingen getest met LekkerSlim!-Quiz

Leerlingen uit groep 7 en 8 van scholen uit heel Rotterdam doen mee aan de LekkerSlim!-Quiz van de Bibliotheek Rotterdam. In de klas worden de twee beste leerlingen gekozen die de klas mogen vertegenwoordigen tijdens The Final op 27 juni in Ahoy Rotterdam. Wij keken mee bij twee klassen waarin de voorronde werd gespeeld.

In 2018 is de LekkerSlim!-Quiz voor het eerst gehouden en dat was een groot succes! Tijdens de quiz komen er leuke Rotterdamse thema’s aan bod en maken de kinderen zo kennis met deze onderwerpen. De prijs die te winnen is tijdens The Final in Ahoy is nog niet bekend, maar voor veel kinderen is de titel ‘Slimste klas van Rotterdam 2019’ al genoeg.

In de klassen is de spanning te snijden. “Ik ben wel nerveus, want ik wil heel graag winnen!”, zegt Shamma die samen met Dylan won op basisschool De Regenboog in Overschie. Tobi en Ian van de Prins Alexanderschool in Ommoord hadden stiekem wel verwacht dat ze zouden winnen: “Mijn moeder zei nog dat wij de beste van de klas zouden zijn!”.

Bekijk hieronder hoe de leerlingen het deden!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter