Rotterdamse kinderen vanaf twee jaar naar de basisschool

Er staan flink wat veranderingen voor de deur binnen het Rotterdamse onderwijs. Eén van de veranderingen is dat kinderen vanaf twee jaar al naar de basisschool kunnen. Dit betekent dat de huidige voorschoolse opvang vervalt en alles samen komt in groep nul.

Peuters krijgen in deze groep niet echt onderwijs maar worden spelenderwijs voorbereid op het echte basisonderwijs. Het verschil tussen groep nul en voorschoolse opvang is dat alle kinderen hier welkom zijn. Zowel peuters van werkende als niet werkende ouders kunnen er naar toe.

Het idee achter groep nul is om achterstanden op het gebied van taal en rekenen weg te werken en kinderen beter voor te bereiden op het vervolgonderwijs. Kinderen die al met een achterstand kampen kunnen in plaats van twee dagen, de hele week naar school.

Wij gingen in gesprek met Wethouder Hugo de Jong over groep nul en wat dit op de langere termijn betekent voor Rotterdamse kinderen. Daarnaast zijn Yvonne Vorage Directeur werkontwikkeling KindeRdam en Anne Schipper Directeur van de  Juliana van Stolberg school  nu al te spreken over de Rotterdamse veranderingen binnen het onderwijs. 

Klik hier voor de volledige reportage.