Rotterdamse kunstexpositie ‘Geef me de ruimte’ verplaatst naar buiten

‘Geef me de ruimte’ zou zo de slogan van het jaar 2020 kunnen zijn als het gaat om de anderhalve-meter-samenleving. Maar het is in dit geval de titel van een nieuwe kunstexpositie in Rotterdam. Het idee was om de leegstand van panden aan te pakken met de kunst, maar de winkelruimtes bleken te krap. Daarom is de expositie buiten voortgezet.

‘Geef me de ruimte’ is een expositie van Art, Fashion & Design van Rotterdamse creatives die loopt door de straten van de wijk Middelland én in de buitenruimte. “We hebben geprobeerd een positieve boodschap in onze schildering naar voren te brengen. Daarom hebben we gefocust op het verlangen om elkaar aan te raken en verbintenis in een moeilijke tijd”, verwijst Koen Harmsma van Brood en Bier naar hun kunstwerk op het oude transformatorstation aan de Claes de Vrieselaan. Te zien zijn verschillende handen die naar elkaar reiken of in elkaar vervlochten zijn.

Leegstaande panden
Houssain is curator en zag kansen voor kunstenaars in leegstaande panden. Een ander voorbeeld is het gebouw van het oude archief. “Daar hebben we een tentoonstelling gemaakt van Mr. Marly Marl. Hij legt al een aantal jaren subculturen vast op foto. Je ziet ze in de ramen overal in de wijk. Hier bij het oude archief hebben we ze in mooie lichtbakken opgelicht, zodat je van buitenaf de tentoonstelling die binnen staan kunt bekijken”, besluit Houssein Bouziane.

De drie kunstwerken van ‘Geef me de ruimte’ zijn tot en met 26 januari 2021 te zien. In het voorjaar van 2021 krijgt het project ook nog een vervolg. Het is nog even afwachten hoe dat eruit komt te zien.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter