Rotterdamse leerlingen Wolfert Dalton naar First Lego League Beneluxfinale

Een aantal leerlingen van de Rotterdamse middelbare school Wolfert Dalton heeft afgelopen vrijdag deelgenomen aan de First Lego League. Deze wereldwijde competitie onder jongeren draait om het bouwen van een robot, die helpt bij een maatschappelijk probleem verhelpen.
In de regio streden 39 teams om de beste te zijn op de onderdelen robotontwerp, onderzoekspresentatie, de robotwedstrijd en teamwork.

Het Wolfert Dalton nam met twee teams deel aan deze wedstrijd. Na drie maanden voorbereiding kwam het team ‘Melting Dalton’ met een idee hoe droogte voorkomen kan worden met gebruik van smeltwater uit de bergen. Het team ‘Wolfert Dalton Water Savers’ won de tweede prijs met hun idee om afvalwater in India te verwerken en aan minder bedeelden te geven.

De deelnemende leerlingen uit de tweede klas VWO waren Fenna van den Berg, Yasmin Boujar, Anne-Marie ten Katen, Nena Kling, Florine Sarton, Rosa Schneider, Quentin van den Dijssel en Carlo Fernandes de Brito. Ook leerlingen uit VWO drie deden mee, dit waren Elisa de Lange en Nisa Özen. Zij werden begeleid door HAVO 3 leerlingen Bart van Mourik en Matti Paffen.

Deze groep bereidt zich de komende tijd meerdere keren per week voor op de Beneluxfinale die zaterdag 3 februari 2018 plaatsvindt in Leeuwarden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat