Rotterdamse Marokkanen vieren 50 jaar migratie in Theater Zuidplein

Theater Zuidplein was volledig in Marokkaanse sferen voor de viering van 50 jaar migratie. Wij gingen met henna kunstenares Fatima mee naar dit speciale evenement.
In Theater Zuidplein vierden de bezoekers een halve eeuw migratie. Met hapjes, drankjes, henna kunst en een markt met allerlei Marokkaanse producten werd de avond compleet gemaakt. Nasrdin Dchar en Fadua El Akchaoui stonden in de grote zaal met de voorstelling ‘Mabrouk’.

Fatima Oulad Thami is een van de bezoekers van de voorstelling. Zelf heeft ze een Marokkaanse vader en een Nederlandse moeder. Haar vader kwam in de jaren ´70 naar Nederland. Voor hem geen makkelijke tijd. het leven in Nederland bleek minder rooskleurig dan hem in Marokko werd voorgeschoteld. ´Hier konden ze het vieze werk doen. Mijn vader is ook ziek geworden.´

Toen Fatima als jong meisje naar Marokko ging, werd ze verliefd op de henna kunst. Deze liefde is nooit meer weggegaan en ze geeft nu workshops en ze is in te huren als henna kunstenares. Bekijk hieronder de reportage.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter