Rotterdamse middelbare scholieren krijgen diploma’s

Er zijn deze week twee diploma-uitreikingen geweest van Rotterdamse middelbare scholen: Het Lyceum Rotterdam en het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) vmbo. De geslaagden van Het Lyceum Rotterdam tekenden hun diploma in voetbalstadion de Kuip. Docenten van het GLR vmbo maken het heel makkelijk voor hun geslaagden, want zij brengen met een VW-busje de diploma’s rond naar de leerlingen.

De geslaagde leerlingen van Het Lyceum Rotterdam wisten niet dat diploma-uitreiking plaatsvindt in de Kuip. Het is een aangename verrassing voor de geslaagden Elliot, Mies en Lena. Zij gaan nu alle drie verschillende paden op. Elliot gaat volgend schooljaar vwo doen, Mies kiest voor een tussenjaar, zodat ze kan uitvogelen wat zij wil doen in de toekomst en Lena gaat een opleiding tot verpleegkundige doen op het hbo. Het beginnen aan een nieuwe school is voor hen een spannend vooruitzicht, maar ze staan wel te popelen om iets nieuws te beginnen.

GLR vmbo docent Aron is samen met zijn collega op avontuur gegaan. Deze week gaan zij dagelijks langs 30 geslaagden over het hele land. Voor de deur zetten zij een tafel, poster en champagne. Voor Rotterdamse geslaagde Jennifer is het jammer dat zij niet normaal haar examen heeft afgelegd, maar zij is toch blij dat ze haar diploma ‘in de pocket’ heeft.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat