Rotterdamse moeders roepen verkeersaso’s op het matje met campagne Goudsesingel

‘Mijn zoon rijdt rustig!’ Met deze woorden spreken zes moeders asociale weggebruikers op de Goudsesingel aan op hun gedrag. Het is onderdeel van een gemeentelijke campagne die verkeersoverlast moet terugdringen.

Asociale automobilisten aanpakken: dat is een van de hoofddoelen van wethouder Karremans (VVD). Daarvoor worden er behoorlijk wat maatregelen genomen. Een daarvan is de postercampagne langs drukke wegen met daarop zes verschillende moeders. Te beginnen met de Goudsesingel, gevolgd door Middellandplein (2-3 augustus), Weena (14-15 augustus) en Hillelaan (24-25 augustus). Met de woorden ‘Mijn zoon rijdt rustig!’, worden asociale weggebruikers tot kalmte gemaand.

In hoeverre zulke acties zin hebben, moet nog blijken. Niet iedereen heeft daar evenveel vertrouwen in. “Curieuze reeks borden dit”, schrijft Peter van Heemst (oud-gemeenteraadslid PVDA) op Twitter. “Ik zie alleen maar mensen in de lach schieten of gas geven. Waarom zo’n vage en vrijblijvende actie?” De post is geretweet door GroenLinks-raadslid Judith Bokhove. Daarnaast krijgt Peter bijval van zijn volgers. “Dit kost alleen maar geld en het levert niks op”, schrijft Matthijs Goes. “Laserguns, flitsers, decibelmeters en gewoon agenten en handhavers. Dat hebben we nodig.”

Flitspalen Maasboulevard
Dit is niet de enige ontwikkeling in de aanpak van verkeersasociaal gedrag. Vanaf 25 juli staan er twee flitspalen richting de Maasboulevard, op het kruispunt van de Abram van Rijckevorselweg en Burgemeester Oudlaan. Dit op flink aandringen van de bewoners in Kralingen-Crooswijk.