Thuis bij Nersin en Llayda was er vroeger altijd extra plek aan tafel. Wilde er iemand mee-eten? Dan stonden er binnen no time lekkere Turkse gerechten op tafel. Gerechten die de moeder en dochter maar al te graag willen delen. En dat doen ze over een kleine drie weken op het terras van de Laurenskerk tijdens PROEFWERK.
Sinds 6 juni is PROEFWERK bezig op het terras van de Laurenskerk. PROEFWERK is een concept van BANK15, waarin acht weekenden lang telkens één foodmaker het podium krijgt om te experimenteren. “Proefwerk gaat niet alleen over food, het gaat over mensen. Over wat er gebeurt als je iets deelt met een ander. Een herinnering, een gesprek, een idee. Daar begint beweging”, legt Jerry Opier, oprichter van BANK15, uit.
In het weekend van 11, 12 en 13 juli mogen Nersin en Llayda experimenteren op het terras. En dat wordt niet met Turkse pizza of kebab. “Maar smaakvolle gerechten vol groenten en specerijen. Een keuken die ik maar al te goed ken, en die we graag delen”, deelt Nersin. “Eet wat de pot schaft, maar dan op zijn Turks.”
Elles van Vegchel, directeur van de Laurenskerk, stelt haar terras maar al te graag open voor dit project: “Eten spreekt een universele taal. Net als cultuur. We stellen onze plek open omdat we geloven in ontmoeting, tussen mensen, werelden, ideeën. Dat maakt een stad levend.”