Rotterdamse ontwerpt (en maakt) al ruim 35 jaar fetisj kleding voor feestjes en festivals

Spannende kleding gemaakt van leer of lak. De een gruwelt ervan, de ander is er smoorverliefd op. Bij ontwerper Mieke Romijn is dat laatste het geval. Al 35 jaar heeft ze al haar eigen kledingzaak, maar na een bezoek aan het festival ‘Wasteland’, jaren geleden heeft ze zich helemaal toegelegd op het maken kinky-, en BDSM-wear.
“Het viel me op dat er destijds bijna geen kleurtjes te zien waren op dat festival. Iedereen droeg zwart,” aldus Romijn. Mieke besloot vervolgens het radicaal anders te doen en bracht met haar ontwerpen wat kleur op de fetish-feesten. Ook voor vriend en vaste klant Marcus Engelsma is die kleur belangrijk. “Als je naar een feestje gaan wil ik niet in mijn spijkerbroek aankomen. Dus tegen de tijd dat er iets op de planning staat komen we weer eens bij Mieke op bezoek en laten we weer iets ontwerpen. Wel willen we altijd een kleurtje!”

Feesten en festivals liggen nu nog plat. En dat is een behoorlijke aanslag op de omzet van Quasi Modo, Miekse winkel aan de Nieuwe Binnenweg. Toch heeft ook zij zich, net als alle ondernemers, lekker bezig gehouden afgelopen tijd. Zo heeft ze er eerste voor gezorgd dat haar winkel weer tot de nok toe aangevuld werd, ze begon weer met het maken van stoffen kleding en ze stortte zich op het maken van ‘custom made’ mondkapjes toen ze verplicht werden in het OV. “Daar gebruik ik overgebleven lapjes stof voor wat ik nergens anders voor zou kunnen gebruiken.” Gebruik je daar geen leer of lak voor? “Nee, als je die voor je mond doet ga je echt dood!”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat