Rotterdamse powervrouwen over de kracht van de vrouw

Ntjam Rosie is een van de spelers in de voorstelling Dear Winnie over verzetsstrijder én vrouw van Nelson Mandela, Winnie. Ze was omstreden, maar deze voorstelling laat haar zien als heldin. Wij gingen in gesprek met Rotterdamse powervrouwen.

Winnie Mandela was van van 1958 tot 1996 getrouwd met Nelson Mandela. Winnie zette, net als haar man zich in tegen Apartheid. Ze was geliefd, maar ook omstreden. Ze werd geassocieerd met de moord op militant ANC-activist Stompie Seipei. Ntjam is het niet eens met hoe ze wordt afgeschilderd: “Heel veel mensen weten niet dat het eigenlijk een heldin was.”

De Rotterdamse vrouwen hebben allemaal een ander beeld van een wat een powervrouw is. Presentator, moderator, en docent Evita De Roode vindt: “Dat een powervrouw krachtig kan zijn in kwetsbaarheid.” Chahrazad Ngauoi is onderdeel van Women Connected en voor haar is een powervrouw: “Iemand die meer geeft dan krijgt.” Ntjam is een powervrouw: “Iemand die sterk is in haar zwakte en die zich daarover durft te uiten.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat