Edson da Conceicao, student aan de filmacademie, is opgegroeid in de wijk Spangen in Delfshaven. Hij is bezig met een crowdfundingsactie voor de film ‘SPANGEN’, waarin hij het verhaal wil vertellen over de realiteit van het straatleven.
Spangen is, zoals hij zelf zegt: “een wijk die, vooral vroeger, werd gezien als een achterstandswijk”. Voor Edson maakte dit de wijk niet minder gezellig. “Voor een wijk met zoveel verschillende culturen hadden we verbazingwekkend weinig problemen om met elkaar te communiceren”, legt Edson uit op de crowdfunding pagina. Hij wil de verhalenverteller worden van de wijk Spangen.
“SPANGEN gaat over de drie vrienden Em (24), Moreno (22) en Kyon (18). Door problemen thuis brengen ze veel tijd met elkaar door op straat. Als ze besluiten een overval te plegen op een lokale witwas-praktijk, wordt hun leven in één nacht op z’n kop gezet. Ze hebben nu meer geld dan ze ooit hadden durven hopen, maar langzaam komen de jongens erachter dat het niet genoeg is om hun problemen op te lossen.”
Edson valt het op dat er weinig films worden gemaakt die de realiteit van het straatleven in Nederland in beeld brengen. “Om die reden wil ik de film in Rotterdam gaan maken. Ik ken de straten en ik ken de wijken”, legt Edson uit. “Ik weet waar ik heb gevochten, waar ik heb gelachen en waar ik bang ben geweest. Alleen zo kan ik een realistische kant van Rotterdam laten zien.”
Tijdens het maken van de film worden zowel acteurs als non-acteurs gebruikt. Het team achter de film willen met non-acteurs de realiteitsgehalte van de film verhogen. Ook willen ze hiermee jongeren van de straat betrekken bij de productie en hen kennis laten maken met acteren en film.
De film wordt eind februari/begin maart opgenomen. De filmmakers zijn op dit moment onder andere nog bezig met het perfectioneren van de scenario en een crowdfundingsactie om geld op te halen. “Het verhaal van SPANGEN speelt zich af gedurende één nacht in Rotterdam. Nachtopnames zijn extra duur, omdat er meer licht equipment nodig is om de filmset te verlichten”, wordt uitgelegd op de crowdfunding pagina.
Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter