‘Rotterdamse Relberber’ Rachid Benhammou in Top 101 Rebelse Nederlanders

Arthur van Amerongen, schrijver en columnist, heeft samen met opinieblad HP/De Tijd een lijst van 101 Nederlandse ‘rebellen en dwarsdenkers’ opgesteld, om zo de Boekenweek in te luiden. En wie wordt in die lijst in één adem genoemd met grote Rotterdammers als Jules Deelder, Paul de Leeuw en Pim Fortuyn? Onze eigen Rachid Benhammou!
Arthur van Amerongen noemt Rachid ‘De Relberber van Rotterdam’. Rachid schreef samen met de voormalige politicus van D66 Boris van der Ham een bestseller en lijkt daarvoor geselecteerd te zijn in de lijst met allerlei grote namen.

Zelf wist de ‘Relberber’ voor zijn uitverkiezing van niks. “Ik werd er mee wakker en ik dacht echt: wat is dit nu. Ik moest drie keer in mijn ogen wrijven, maar ik stond dus echt in de lijst”, aldus Rachid, die Arthur van Amerongen de beste columnist van Nederland vindt . “Dat hij mij tussen al deze grote namen zet, wauw, ik voel me echt heel erg vereerd.”

Rachid is door Arthur van Amerongen uitgenodigd om een column voor te dragen op het alternatieve Boekenbal aankomende woensdag. Daar staat Rachid tussen allerlei zwaargewichten. “Ja, ik ga er nu wel met knikkende knietjes naar toe”, zegt Rachid met een knipoog.

De uitverkiezing van Rachid is een goede reden om nog eens dit leuke item van hem te bekijken. Want naast schrijven en dwarsdenken, kan hij dus ook heel goed boksen, weten wij.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat