Rotterdamse scouting sluit jaar af met kerstweekend

Scouting Brownseagroep 66 uit Rotterdam heeft afgelopen weekend traditiegetrouw hun jaar afgesloten met een kerstweekend. Ongeveer 70 leden tussen de 5 en 18 jaar en hun leiding hebben in Delft de laatste bijeenkomst van 2017 gehad.

Wanneer Last Christmas van Wham! door het clubhuis aan de Kanaalweg tegenover Diergaarde Blijdorp klinkt, is het zover… het kerstweekend is begonnen. De Bevers (5 tot 7 jaar), Welpen (7 tot 11 jaar), Scouts (11 tot 15 jaar) en de Explorers (15 tot 18 jaar) zijn van zaterdagmiddag tot en met zondagmiddag op kamp.
Er worden verschillende buitenspellen gespeeld. Zo was zaterdagavond het geluidenspel aan de beurt. De leiding verstopt zich in het bos, klimt in bomen, lopen rond of rennen weg als kinderen in de buurt zijn. Ondertussen maken zij kerstgeluiden of zingen kerstliedjes, ieder zijn of haar eigen geluid. De jongeren moeten in groepjes de leiding vinden en verzamelen op die manier nummers. De club die alle nummers heeft én de laagste score wint.

Ook wordt het kamp elke keer afgesloten met een stoelendans en gaan kinderen, die in het begin van het seizoen in een hogere leeftijdscategorie zijn gestart, volgens het ritueel overvliegen, zo wordt het kerstweekend geopend. De traditie wordt gedaan bij de Welpen naar de Scouts.
Leider van de Welpen en teamleider/begeleider van de Explorers Ingrid Huijer: “De Welpen worden naar de Scouts ‘overgevlogen’. Wij gooien ze een klein stukje in de lucht door een doek en zo gaan ze van de ene naar de andere groep. Het is een traditie om ze over te laten vliegen. Sommige kinderen vinden dat eng, maar er staat wel minimaal twintig man omheen. Een van de kids maakte zelfs een salto.”

De 32-jarige geboren Rotterdamse omschrijft het weekend als ‘superleuk’. “We leven er met zijn allen naar toe, maar het belangrijkste voor de leiding is dat de jeugdleden de lol hebben. Het gaat vooral om de gezelligheid.”

De volgende opkomst van Scouting Brownseaegroep 66 is op zaterdag 6 januari 2018, dan vindt de nieuwjaarsreceptie plaats die de Explorers organiseren. Zie brownsea.nl voor meer informatie.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat