Rotterdamse Shane gaat vol voor ticket WK Breakdance

Het werd er zo’n beetje met de paplepel ingegoten bij Shane Boers (26). Zijn opa was acrobaat en daarom leerde hij op jonge leeftijd om op zijn handen te lopen. Nadat hij een clip van RUN DMC zag was hij verkocht en wilde hij maar een ding: breakdancer worden.
En dat bleek achteraf gezien de juiste keuze. Shane kan inmiddels leven van zijn passie en geeft onder andere workshops, trainingen en doet zelf mee aan wedstrijden. “Als de muziek aangaat dan gaat er een knop om en wil ik maar een ding: losgaan op de beat.”

Shane is vijf dagen per week bezig met zijn passie. Alleen in het weekend neemt hij rust. Momenteel zit de geboren Venlonaar in de race voor een ticket van het WK Breakdance. Maar daarvoor moet hij eerst nog de voorronde weten te overleven. “Het is sowieso knap dat hij aan de voorronde mag deelnemen. Daarvoor word je alleen uitgenodigd. En er mogen slechts zestien deelnemers meedoen”, aldus breakdancer en vriend Natha Riantho.

Tijdens de voorronde draait het allemaal om battles. En dat is ontzettend lastig laat Shane weten. “Je hebt te maken met goede dansers, maar dat is niet het enige: de dj bepaalt de muziek en wij moeten ons daarop aanpassen.” Toch denkt de 26-jarige breakdancer dat hij kans maakt. “Ik moet hard trainen, mezelf niet te veel onder druk zetten en dan komt alles uiteindelijk goed.”

De nationale voorronde van het WK Breakdance is op zaterdag 10 augustus in Heerlen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat