Rotterdamse Skyline Sisters maken nationaal tv-debuut: ‘Het is ontzettend leuk om te doen’

Het Rotterdamse vrouwelijke barbershopkoor The Skyline Sisters gaat de strijd aan met een grootste reeks Nederlandse zanggroepen. Op zaterdag 27 mei start het EO televisieprogramma Zing!. Hierin strijden The Skyline Sisters, onder begeleiding van dirigent Mieneke Klinkert, voor de titel: ‘Beste zanggroep van Nederland’.

The Skyline Sisters
Het is inmiddels alweer vijf jaar geleden dat de dames van The Skyline Sisters hun tienjarig bestaan vierden in het Plaswijckpark. Het vrouwenkoor zingt vierstemmig en acapella. De manier waarop het gearrangeerd is, maakt dat het de naam barbershopkoor krijgt. Met de technische toestanden ‘vermoeid’ oprichtster en dirigent Mieneke Klinkert ons in dit item niet, maar ze laat wel weten dat de verbinding en harmonie een groot onderdeel is van de kracht.

Zing!
In het televisieprogramma waaraan The Skyline Sisters meedoen, passeert een grote variatie aan zangkoren de revue. Alle soorten koren mogen meedoen. De muziekstijlen en samenstellingen van de koren lopen enorm uiteen. Sommige zangkoren beginnen net, andere bestaan al langer. Het optreden in een competitieve omgeving is voor The Skyline Sisters niks nieuw; ieder oneven jaar doen ze ook mee aan een wedstrijd tussen barbershopkoren. Wel is het optreden op televisie iets nieuws voor de zangeressen. Mieneke zegt hierover: ‘We genieten ervan en het is ontzettend leuk om te doen als koor.’