Rotterdamse Songfestival-fan Sherill in Turijn: ‘Je maakt vrienden voor het leven’

Presentator en redacteur Sherill Samson is al jaren fan van het Eurovisie Songfestival, Ze presenteerde voor OPEN Rotterdam o.a. het programma Songfestivaljournaal OPEN Update in 2021, en is nu in Turijn voor de 66e editie van het liedjesfestijn.

Vrijdag 13-05-2022
Inmiddels is Sherill alweer een aantal dagen in Turijn en geniet ze met volle teugen van het Songfestival in Turijn. Tijdens eerdere edities heeft Sherill al een hoop vrienden gemaakt, en ook nu weer ontmoet ze steeds nieuwe mensen waar ze direct een band mee heeft door één gemeenschappelijke deler: het Songfestival. “Gister ontmoette we Spanjaarden, dat was zo gezellig. En morgen ga ik de finale kijken met mijn Italiaanse vrienden.”

Luister hier het hele gesprek via Soundcloud.

Dinsdag 10-05-2022
Tijd om effe te bellen met Sherill. Hoe is het daar? “Turijn heeft echt uitgepakt. Ik ben al vaker naar het Songfestival in andere steden geweest, maar ik heb nog nooit meegemaakt dat er zoveel wordt georganiseerd. Ik heb gehoord dat er tien plekken zijn om te feesten.” Sherill bezoekt deze dagen een juryfinale, het eurovillage en natuurlijk de clubs. Ook heeft ze goede hoop voor de Rotterdamse inzending: “Onze inzending van S10 stijgt al een paar weken gestaag en staat steady in de top-10. Ze schijnt ook een goede show te hebben.” De 21-jarige Nederlandse zangeres staat vanavond in de eerste halve finale.

Benieuwd naar het hele gesprek met Sherill? Luister nu onze minipodcast.