Rotterdamse start petitie voor minder wethouders

Tien wethouders voor de stad Rotterdam is ongekend. Dat vindt de Rotterdamse Anna-Maria Carbonaro en ze is daarom een online-petitie gestart voor minder wethouders. 

De petitie ‘Rotterdam kan het ook met minder wethouders’, die gisteren online is gegooid, is volgens de initiatiefneemster uit verbazing en boosheid ontstaan. “Ja, misschien wel naïef verbaasd. Maar ik maak me vooral zorgen over het feit dat men zoiets zomaar kan beslissen. Tien wethouders. Dat is een halve ton aan salarissen per maand meer dan voorheen. De raadszaal moet ook weer voor tonnen worden verbouwd, want dan kunnen de heren naast elkaar zitten.”

In de petitie menen ‘bezorgde Rotterdammers’ dat de gemeentepolitiek zich, door deze beslissing, nog meer vervreemd van onze mooie stad in plaats van voor haar te zorgen. Ook wordt een oproep gedaan om de wethouders te selecteren op inhoud en los te koppelen van de politieke partijen.

“Zo win je ook het vertrouwen van de burgers weer. Vergeet niet dat bijna de helft van de Rotterdammers niet heeft gestemd. Ben ik nu de enige die me hier erg druk om maak en in actie wil komen? Was het niet Einstein, die zei ‘als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg’? Ik kan me blijven verbazen, maar ik kan natuurlijk ook gewoon een petitie starten,” aldus Carbonaro.

De petitie vindt je hier 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter