Rotterdamse studenten trainen voor De Ringvaart

In mei is het weer zover: de jaarlijkse Ringvaart waar elk jaar honderden studenten aan meedoen. Ook bij de Rotterdamse Studenten Roeivereniging Skadi wordt er al weer hard getraind.

Honderd kilometer roeien van Leiden naar Delft, dat is De Ringvaart in het kort. De competitiewedstrijd wordt dit jaar voor de 41e keer gehouden en is elke keer weer erg populair onder studenten.

Uitgerust met speciale handschoenen en dikke sokken gaat ook geneeskundestudent Emma Kuiper drie keer per week naar Skadi. Ze is geen lid meer van de vereniging, maar wilde nog wel heel graag een keer De Ringvaart roeien. ‘’ Het is natuurlijk best wel tof om te kunnen zeggen dat ik honderd kilometer heb volgehouden’’.

Dat niet-leden van Skadi zich wel inschrijven als Ringvaart-lid is al jarenlang een trend. Aan de andere kant roeien veel wedstrijdroeiers van de roeivereniging De Ringvaart juist niet. Jasper Tissen, fanatiek wedstrijdroeier, vertelt: ‘’Ik ken niet veel wedstrijdroeiers die dat doen. Wij trainen altijd voor twee kilometer en dat vind ik wel genoeg.’’