Rotterdamse studenten bedenken campagne die straatintimidatie tegen moet gaan

Studenten van de Willem de Kooning Academie zijn online de campagne ‘#NIETLULLENMAARLOPEN’ begonnen. Met het uitdragen van een handgebaar hopen ze mensen die zich in een onveilige situatie bevinden gereedschap te geven zich te kunnen verweren.

“De aanleiding van deze campagne was een artikel over een vrouw die op klaarlichte dag werd aangerand in het Zuiderpark”, vertelt Hannah van Westreenen die de communicatie rond het project doet. “We hebben onderzoek gedaan naar straatintimidatie in Rotterdam en wat hieraan gedaan werd vonden wij minimaal.” Vandaar dat Hannah met groepsgenoten bedacht er wat aan te doen. “Met het ‘WEBREATHE-symbool’ hopen we dat mensen in een onveilige situatie omstanders kunnen waarschuwen. En we hopen dat omstanders dan ook te hulp kunnen schieten.”

De studenten hopen met het WEBREATH symbool onder de aandacht te brengen. “We maken campagnevideo’s waarmee we het probleem duidelijk willen maken. Wij willen bewustwording creëren over de impact van straatintimidatie. Daarnaast willen we het grijze gebied, wat kan wel en wat kan niet, belichten door in gesprek te gaan met mannen en vrouwen.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ADEM. Rotterdam (@adem.rotterdam)