Rotterdamse taxi’s krijgen keurmerk

Het Rotterdamse Taxikeurmerk (RTX) wordt verplicht voor alle Rotterdamse taxi’s die vervoer willen aanbieden op de openbare weg of op taxistandplaatsen. Taxichauffeuers zonder keurmerk kunnen een fikse boete verwachten.
Taxichauffeurs die vanaf januari rondrijden zonder aangesloten te zijn bij een geregistreerde taxigroep krijgen een boete tussen de 1500 en 2000 euro. De reden achter deze maatregel is meer veiligheidheid in de taxibranche.

“We zijn heel erg blij met de invoering van het keurmerk. We wilden de kwaliteit terug in Rotterdam en elke chauffeur een gezicht geven. Dat komt de veiligheid van de stad ten goede en daar ben ik trots op”, vertelt Sjaak de Winter, directeur van de Rotterdamse Taxi Centrale aan dagblad Metro. 

Ook zullen er per 1 januari meer controles op taxi’s komen. “Door dit systeem wordt de samenwerking tussen Stadsbeheer en de chauffeurs ook veel sterker. Als een chauffeur een taxi ziet rijden die hij niet herkent, dan kan er direct contact met ons worden opgenomen.” Aldus Sylvester Hermus van Stadsbeheer in dagblad Metro.

Wethouder Baljeu is blij met de invoer van deze maatregel. Eind 2014 zal zij met de taxibrance evalueren of de maatregel effectief heeft gebleken.