Rotterdamse thriller in de maak

Vergeet de Amsterdamse grachten. Rotterdam is de nieuwe plek voor films en series. Na Flikken Rotterdam is er nu ook een Rotterdamse thriller in de maak. In 2017 moet Maasmurder af zijn.
De teaser staat al online, maar verder is de film nog verre van af. Het script is op ongeveer 30% en de hoofdrolspeler is nog gekozen. Regisseur Ruben Broekhuis had een acteur op het oog. Er is alleen een probleem: ‘De acteur waar ik aan zat te denken is een Amsterdammer, maar als je de reacties op Flikken Rotterdam ziet, twijfel ik daar wel over.’

De teaser is niet opgenomen in een Rotterdams zwembad. De makers wilden wel in Tropicana filmen, maar dit verzoek werd geweigerd. De link tussen Tropicana en het de teaser is er zeker. In de hoogtijdagen van het zwembad deed het broodje aap verhaal de ronde dat er in de glijbanen scheermesjes werden gestoken. In de teaser slaat de mysterieuze moordenaar spijkers in de glijbaan.

Producer Rein Bexkens vindt dat er nog wel meer films en series in Rotterdam gemaakt mogen worden: ‘In Rotterdam zijn altijd wel veel commercials en ook steeds meer films en series geschoten, maar er zou ook wel meer van Rotterdamse bodem in Rotterdam gemaakt mogen worden. Nu lijkt het toch vaak dat er partijen van buiten de stad komen om hier te filmen. Naar mijn idee moeten en kunnen dat ook Rotterdammers zijn.’ Met Maasmurder is daar een stap in de goede richting mee gemaakt.