Rotterdamse voetbaltempel vereeuwigd in Miniworld

De Kuip opent aanstaande vrijdag opnieuw zijn deuren, alleen deze keer in miniatuurvorm. Het gaat om een honderd keer zo kleine variant van de nostalgisch-Rotterdamse voetbaltempel, 3 bij 2,4 meter groot. Nu staat het gebouw nog achter een doek. Directeur van De Kuip Jan van Merwijk en clubicoon Gerard Meijer onthullen aanstaande vrijdag de “Nieuwe Oude Kuip” van Miniworld.
Het legioen mag in de Kuip niet ontbreken, er zijn duizend poppetjes van zo’n 18 millimeter gemaakt om in de maquette plaats te nemen. Via de webshop van Miniworld kan een eigen poppetje worden gekocht die dan een plaats in de maquette krijgt. “Duizend minifans passen er met gemak in, de maquette heeft 50.000 stoelen, net zoals de grote kuip!” zegt Marc van Buren, directeur van Miniworld.

“Juist de Kuip zoals die nu is willen wij uit nostalgische overwegingen voor eeuwig bewaren, want over een paar jaar herken je hem niet meer terug”. zegt van Buren. “Wij hebben juist als insteek dat we Rotterdam niet 100% na willen bouwen zoals het nu is, maar ook zoals het vroeger was”. Volgende projecten van Miniworld zijn onder andere het oude Coolsingelziekenhuis, het Politiehoofdkantoor en het nieuwe politiebureau aan de Veilingweg.

Luister hieronder het gesprek met Marc van Buren terug: