Rotterdamse vrienden Marc en Hugo lopen marathon voor het goede doel

Na maanden hard trainen was het ook voor de twee Rotterdamse vrienden Hugo Koops en Marc Lefebvre een domper dat de Marathon dit jaar niet door kon gaan. Maar als echte Rotterdammers gaan ze niet bij de pakken neerzitten en organiseren ze hun eigen privé marathon zondag 25 oktober. Aangemoedigd langs het parcours door vrienden en familie rennen ze alsnog de 42.195 kilometer om zo geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. De jongens zijn opgelucht nu eindelijk een marathon te lopen na alle afgelaste edities. Na 3 uur en 44 minuten hardlopen komen ze bij de finish aan en staat de teller op ruim 3.000 euro.

Hugo en Marc kennen elkaar nu zo’n negen jaar en ontdekten een jaar geleden hun gedeelde passie voor het hardlopen. “Het is mooi om samen te lopen, vooral de lange afstanden, en het voelt zo bijna als een ‘teamsport’.” zegt Marc. Voor Hugo is hardlopen meer dan alleen een fysieke prestatie, “Bij hardlopen train je niet alleen je benen, maar ook je hersenen!”

Het initiële plan was om de Rotterdam Marathon te lopen afgelopen april, maar de jubileumeditie werd helaas afgelast in verband met COVID-19. Nadat de marathon een tweede keer werd afgelast waren de vrienden klaar met de onzekerheid en besloten een eigen marathon te lopen. “We hebben niet lang over de route van onze marathon hoeven peinzen: het is mengelmoes van looproutes die wij in het verleden hebben gerend.” 

KWF Thuismarathon
Elk jaar staat de Rotterdam Marathon in het teken van KWF Kankerbestrijding en wordt een enorme som geld opgehaald voor onderzoek in de strijd tegen kanker. Door het ontbreken van de marathon dit jaar loopt het KWF veel donaties mis en Marc en Hugo hopen zo toch nog ‘een duit in het zakje te doen!’ Het streefbedrag van 3.000 euro hebben de vrienden intussen binnen en ze hopen dat nog steeds mensen blijven doneren. De KWF Thuismarathon is de alternatieve vorm die al door meerdere mensen is ingezet om geld op te halen voor KWF. Met de verschillende acties is in Nederland al voor ruim 133.988 euro opgehaald.

Meer informatie over de actie van Marc en Hugo vind je hier.

Hugo (links) en Marc voor de startsupport langs de routemolenlaanlangs de Rottemolen Kralingenfinish

 

De route startte bij gevangenis De Schie, ging via Hillegersberg, langs de Rotte en eindigde met twee rondjes om de Kralingse Plas