Rotterdamse vrouwelijke politici strijden voor meer vrouwen in de politiek

De stichting Meer Vrouwen in de Politiek organiseert bijeenkomsten om vrouwen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de politiek. Op 12 oktober is er een evenement in de Centrale Bibliotheek waarbij verschillende sprekers vertellen over het belang van vrouwen in de politiek, waarom zij actief zijn in de politiek en welke weg ze daarvoor hebben bewandeld. Ook kan je speeddaten met vrouwelijke politici zodat je al je vragen over een functie in de volksvertegenwoordiging kunt stellen.

De Rotterdamse politici die op deze dag aanwezig zijn, zijn onder andere raadsleden Chantal Zeegers (D66), Tanya Hoogwerf (Leefbaar Rotterdam) en Duygu Yildirim (PvdA), Oana de Visser-Baicu (VVD) van de gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk en Djenabou Diallo (NIDA) van wijkraad Bloemhof (Feijenoord).

Na de landelijke verkiezingen van dit jaar is gebleken dat maar 34% van de raadsleden vrouw is. In Rotterdam is 15 van de 45 gemeenteraadsleden vrouw, dat is 33%. Het aandeel vrouwen van kleur in de Rotterdamse raad is 4%. De stichting Meer Vrouwen in de Politiek streeft ernaar om dat aandeel te laten stijgen.

Ben je een vrouw uit Rotterdam, nog niet actief bij een politieke partij en wil je graag eens op een informele manier kennismaken met de politiek? Schrijf je hier in: https://goo.gl/forms/frbzgqEvmqM7jfwu2 Politici kunnen zich hier aanmelden: https://goo.gl/forms/XfQ0UG4XABtHlLgw2

De bijeenkomst is alleen voor vrouwen enwordt gesubsidieerd door de gemeente Rotterdam. Meer informatie op Facebook.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter