Rotterdamse Wijken Shows vertellen het verhaal van Rotterdam

Wat is het verhaal van Rotterdam? Die vraag staat centraal in de Rotterdamse Wijken Shows die de komende weken plaatsvinden op verschillende locaties in Rotterdam-Zuid. Wie bepaalt wat het verhaal van Rotterdam is, hoe het eruit ziet en hoe het klinkt?

OPEN Rotterdam maakt een vijfdelige serie in aanloop naar Dit is Rotterdam, het gratis stadsprogramma van O. Festival for Opera. Music. Theatre. In de eerste aflevering vertelt regisseur Rajiv Bhagwanbali meer over de zoektocht naar het verhaal van Rotterdam. “De vraag die centraal staat – wat is Rotterdam? – hebben we gekozen omdat Rotterdam voor ons heel erg staat voor een superdiversiteit”, legt hij uit. “Het maakt niet uit in welke wijk je komt, je gaat daar steeds een ander antwoord vinden.”

In de Rotterdamse Wijken Show zijn verschillende lokale artiesten uit de wijk te zien die met zang, muziek, spoken word en theater antwoord geven op de centrale vraag. Een van die talenten is Giorgio Struiken. Hij deed mee aan de open call bij Podium Islemunda en werd geselecteerd voor een belangrijke rol. Op 18 mei is hij ook onderdeel van ‘Dit is Rotterdam’, het gratis stadsprogramma van O. op Schouwburgplein.

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door O. Festival for Opera. Music. Theatre. en gerealiseerd onder redactionele verantwoordelijkheid van OPEN Rotterdam.