Rotterdamse WORM in het teken van het Boekenweekfestival

Het Boekenweekfestival vindt dit jaar voor het eerst plaats in Nederland. En Rotterdam is de gekozen host voor deze editie. Van maandag 13 maart tot en met zaterdag 18 Maart, vinden er op verschillende plekken in Rotterdam activiteiten plaats in het teken van het festival.

Boekenweekfestival
Het thema van het Boekenweekfestival is: ‘Ik ben alles’. Dit thema staat ook centraal bij de verschillende activiteiten die georganiseerd worden door heel Rotterdam. Op vrijdag 17 maart bestaat het programma uit boekenclubs die synchroon plaatsvinden op verschillende plekken in de stad. Hiervoor konden de bezoekers zich van tevoren opgeven en kregen alvast een boek toegestuurd. In WORM worden op deze avond, boekenweekauteurs Lize Smit en Raoul de Jong, geïnterviewd naar aanleiding van de lezersvragen. Hierna mogen de literaire fans hun mooie woorden omzetten in ‘dansende daden’ tijdens het Rotterdamse Boekenbal.

WORM
WORM presenteert zich als open ruimte voor creativiteit, gemeenschaps ontwikkelaar en pure expressie plek en staat altijd open voor rauwe en nieuwe initiatieven. Om die reden is het voor WORM niet meer dan vanzelfsprekend dat ze de host zijn van dit evenement.

De eerste editie van het Boekenweekfestival is georganiseerd door Stichting CPNB, Das Mag, Frontaal en Boekhandel van Gennep naast de Rotterdamse patijen zoals Spraakuhloos, the Writer’s Guide en WORM.