Rotterdamse Yamina Ayadi bekroond tot Sociaal Werker van het jaar 2023: ‘Yamina geeft hoop’

Yamina Ayadi is op woensdag 24 juni bekroond tot Sociaal Werker van het jaar 2023 tijdens het Jaarcongres Sociaal Werk. ‘Ik wil mensen een stem geven. Mijn uiteindelijke doel is dat elk gezin en elk kind gelijke kansen krijgt’, aldus de Rotterdamse.

De winnaar is verkozen op basis van het aantal publieksstemmen, het aantal stemmen van aanwezigen op het Jaarcongres Sociaal Werk en de stemmen van de jury. Ook in het juryrapport staan lovende woorden over de Rotterdammer: “Yamina geeft hoop. Met haar ambitie en lef is zij een belangrijk rolmodel voor andere vrouwen. Zij laat zien dat het waardevol is om te leren en te werken in je eigen leefomgeving. Daarmee motiveert ze ook anderen om sociaal werker te worden.”

Samen met de andere genomineerden Juul van Schaijk en M’hamed Yahia is Yamina de komende periode ambassadeur voor sociaal werk. ‘Zij hebben al een mediatraining gekregen, ze mogen een blog/vlog/podcast/artikel (leren) maken óf een workshop schrijven of omgaan met sociale media volgen’, zo staat op de website van Sociaal Werk werkt!. Ook krijgen zij extra kennis aangereikt door middel van jaarabonnementen op vaktijdschriften ‘en ze mogen zich gratis laten registreren in het beroepsregister’. Als winnaar krijgt Yamina een bedrag van € 2000,- om te besteden aan een sociaal werkproject.

Yamina en ‘haar kinderen’
Yamina werkt bij Team Toekomst Rotterdam. Vanuit dit bedrijf helpt ze kinderen op de basisschool Mozaïek in Delfshaven. Een maand geleden brachten wij haar een bezoek en spraken we ‘haar kinderen’ met wie zij een speciale band deelt.