Rotterdamse zangeres WARD neemt EP op in haar slaapkamer

Rotterdamse singer/songwriter Verena Ward, bekend als WARD, vierde vrijdag 21 april de release van haar nieuwe EP, genaamd 3:00 AM. De EP heeft vier songs en is een ode aan een relatie van vijf jaar. Opmerkelijk is dat ze het helemaal zelf heeft geproduceerd in haar slaapkamer.

WARD, 22 jaar, wist al sinds jonge leeftijd dat ze een singer/songwriter wilde worden. In 2015 bracht ze samen met Sahraei de EP “Talks” uit. De EP werd internationaal goed ontvangen, maar vanwege verplichtingen op school heeft het duo hun samenwerking even op pauze gezet. Toen de relatie van WARD begin 2017 eindigde besloot ze de liedjes die ze gedurende de relatie geschreven had uit te brengen. 

De EP is volledig geproduceerd en opgenomen in WARD’s slaapkamer, omdat “het daar allemaal is begonnen. Je slaapkamer is ook de veiligste plek in je huis. Het is de ruimte waar je je rust pakt”. Met haar laptop, drumpad en opname-apparatuur heeft ze een eigen opnamestudio gebouwd en 2 weken aan één stuk door gewerkt aan haar EP 3:00 AM. De doe-het-zelf-studio diende ook als inspiratie voor de sfeer tijdens de release. “Ik wil het woon-/slaapkamer gevoel recreëren op de locatie, lekker knus en donker.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat