RotterTram heeft zijn laatste ronde gereden: ‘Het blijft voor ons onbegrijpelijk’

“Helaas is dit het einde van de RotterTram. We zijn ontzettend teleurgesteld dat het zover heeft moeten komen.” Met deze woorden laat de restauranttram weten zijn laatste rijdende maaltijd te hebben geserveerd. Een emotioneel afscheidsbericht, zowel voor het personeel als voor veel Rotterdammers. 

Allerlei pogingen om het definitieve einde van de RotterTram te voorkomen, hebben niet mogen baten. Vele gesprekken, een petitie die ruim 5.000 keer werd ondertekend en zelfs een kort geding met RET. Zonder resultaat. “Ik begrijp gewoon niet dat er aan ons andere eisen worden gesteld dan aan andere historische trams in de stad”, vertelt directeur Suzanne Knegt aan De Havenloods. “We zijn in tranen.”

Het restaurant op wielen kan niet blijven bestaan, omdat de RET en Stichting RoMeO de historische tram ophouden met de financiële ondersteuning. Op social media reageren Rotterdammers ontzet. “Heel erg dat het zover moet komen”, reageert iemand. Een andere Rotterdammer voegt toe: “Mooi initiatief die tram, helaas dat niemand ziet dat het ook Rotterdam promoot.”

Vijf jaar geleden werd een historische RET-tram uit 1969 omgebouwd tot de RotterTram. Zo’n 35.000 mensen maakten een ritje met het restaurant op wielen. Nu blijkt het laatste ritje gereden. Halte? Opslag.

In 2019 vierde OPEN Rotterdam samen met tramliefhebbers de eerste verjaardag van RotterTram.