RotterZwam heeft plannen voor drijvende kwekerij

Het Rotterdamse bedrijf RotterZwam produceert voedsel, enzymen en hoogwaardige compost. Dit wordt gedaan met hulp van koffiedik. In Rotterdam wordt namelijk op jaarbasis ongeveer 6 miljoen kilo koffiedik weggegooid. In Tropicana heeft RotterZwam reeds 6.500 kilo koffiedik van de vuilverbranding gered. In 2015 willen zij die hoeveelheid vertienvoudigd hebben. Om dit te laten plaatsvinden in Tropicana is echter niet logisch en daarom wil RotterZwam uitbreiden.

De vraag naar paddenstoelen in Rotterdam is groter dan de huidige aanbod van RotterZwam en daarom willen zij een mobiele kwekerij in Rotterdam plaatsen. Deze mobiele kwekerij kan bijvoorbeeld geplaatst worden in de Rijnhaven of in een leegstaande loods in vierhaven gebied.

Het project van RotterZwam sluit goed aan bij de wereldwijde trend van stadslandbouw. Het past bij de ambities van de overheid (halveren afvalberg in 10 jaar), Gemeente (gebruik haven bekkens & cyclische grondstoffeneconomie), Port of Rotterdam (Duurzame haven) en Rotterdam Climate Initiative (100% klimaat bestendig).

RotterZwam is op zoek naar containerbedrijven om hun droom voor 2015 te realiseren.

(Afbeelding via RotterZwam.nl)