Rouwstoet voor de toekomst van Rotterdam

Om aandacht te vragen voor het klimaatprobleem organiseert Extinction Rebellion op zaterdag 20 april een rouwstoet door Rotterdam. Volgens hen is het tijd voor een Klimaat Noodtoestand in de stad. Er wordt te weinig gedaan om het klimaat te verbeteren. Daarom zou het gepast zijn om te rouwen over de toekomst.

“Wij van Extinction Rebellion maken ons ernstig zorgen en dit is een van de laatste momenten dat we nog iets kunnen doen”, zegt Ireen de Vries, woordvoerder van de organisatie. Er is gekozen voor een rouwstoet om de demonstratie toegankelijk te houden voor iedereen. Dat er tegelijkertijd een andere demonstratie voor dierproeven door de stad loopt, maakt volgens de woordvoerder niet uit. “We moeten solidair zijn en verschillende problemen vanuit verschillende hoeken belichten”, aldus van Dolderen.

Naast het vragen van aandacht, heeft Extinction Rebellion vier eisen. Een daarvan is duidelijkheid voor de burgers over de huidige situatie van ons klimaat en een afkondiging van een Klimaat Noodtoestand. Een tweede eis is een Deltaplan Klimaat voor Rotterdam. Verder eisen ze een netto CO2 uitstoot in 2025, ook in de Rotterdamse haven. Last but not least: er moeten Burger Kamers ingesteld worden, die toezicht kunnen houden op de uitvoering van het Deltaplan.

De rouwstoet start zaterdag om 13:00 uur en loopt vanaf het Park Pompenburg, via de Mariniersweg en de Blaak, naar het Churchillplein. Het is open voor iedereen die zich zorgen maakt om ons klimaat en de toekomst.

Foto: Facebookpagina Extinction Rebellion

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter