Roze burgers op pop-up stadspark DÂK

Parking Westblaak is omgetoverd tot een pop-up stadspark tijdens DÂK. Van 21 juli tot en met 14 augustus kunnen bezoekers genieten van het uitzicht en roze burgers! De broodjes van de burgers van de barbecue-stand BBQties zijn namelijk roze. Deze stoere meiden barbecueën er gretig op los.
Charlotte Damen en haar zus Florence werken niet alleen samen tijdens DÂK. Ze hebben samen ook een ontbijtbar: Lilith. Ze hebben het dus druk deze zomer. Het idee voor BBQties is ontstaan als een grap, maar Charlotte vindt het geweldig om op het festival te staan. “Nu we het aan het doen zijn, merk ik dat het heel erg leuk is.”

Vorig jaar was Charlotte nog een frequent bezoeker van het festival. Ze had net haar eigen zaak geopend, dus ze kon niet op vakantie. Na werk bracht ze daarom vaak een bezoekje aan DÂK. Ze kende de organisatoren al langer en uiteindelijk vroegen ze haar om het barbecueën voor haar rekening te nemen. Het festival heeft voor haar een unieke sfeer. “Het festival past heel erg bij Rotterdam. Het is super urban en stads”, aldus Charlotte.

DAK vraagt dit jaar voor het eerst entreeprijs, omdat het festival een extra kostenpost had. Ze moesten voor 20.000 euro het dek stempelen. Dit houdt in dat het dek ondersteund moet worden met 200 palen om het te stabiliseren. Vorig jaar begon het dak te golven als het druk was op het dak. Dit is normaal volgens een constructeur die er naar heeft gekeken. De gemeente wilde toch dat er palen onder werden geplaatst.