RSCV Zestienhoven houdt speciale clinics voor kinderen in Overschie

Een 30-tal kinderen van het Oranjeplein in Overschie, waar pestgedrag een groot probleem is, heeft het afgelopen seizoen een voetbalactiviteit onder leiding van het jongerenwerk gehad bij voetbalclub Zestienhoven. Het doel: trekken van leden voor de voetbalclub, zodat de kinderen niet meer zoveel op en rondom het Oranjeplein hangen. We gingen langs bij de laatste training van het project om te zien hoever de kinderen zijn gekomen!

De hoofdtrainer tijdens deze clinics is Andy Tegegne, van origine uit Schotland, is bezeten van voetbal en is normaliter jeugdtrainer bij RSCV Zestienhoven: ,,Het is een wat uit de hand gelopen hobby, maar ik vind dit een geweldige uitdaging. Normaal train ik echte voetballers, maar op deze manier leer ik ook weer nieuwe dingen door op een andere manier met kinderen samen te werken.”

Maar het is ook belangrijk dat de kinderen wat leren, aldus jongerencoach Steven Schutrup: ‘’We kregen te horen dat er rondom het Oranjeplein veel gepest wordt en “we wilden sport gebruiken om dit probleem aan te pakken. We begonnen in een voetbalkooi, maar zijn hier naar de vereniging gegaan omdat het zo’n succes was. En je ziet nu al de effecten: de kinderen hebben meer onderling respect en geven de trainers netjes een handje.”

En ondanks het slechte weer is de opkomst prima, en ook één van de aanwezige ouders is niets meer dan positief over het initiatief: “Het is een goede manier om de buurt bij elkaar te brengen en om ervoor te zorgen dat kinderen wat nuttigers doen tijdens hun vrije middagen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat