Rudolf Steiner College helemaal zen in Tamboerstraat

Leerlingen en leraren van het Rudolf Steiner College zijn helemaal in hun nopjes met het nieuwe schoolgebouw aan de Tamboerstraat in Crooswijk.
De school verhuisde van twee locaties; een aan de Vondelweg en een andere aan de IJsclubstraat, naar het gebouw dat voorheen de Technische School was. De verhuizing was noodzakelijk, omdat de oude panden door de hoeveelheid leerlingen uit hun voegen dreigde te barsten.

Rudolf Steiner is de grondlegger van de vrije school. Een man die een duidelijke visie had over de inrichting van het onderwijs. Dat ging dan niet alleen over de inhoud van de lessen, maar hij stelde ook eisen aan hoe het schoolgebouw eruit moest zien. Hij zag het liefste zo veel mogelijk organische materialen en onregelmatige ronde vormen. 

Dit was nog een flinke uitdaging voor Roswitha Abraham en haar collega die de renovatie van de pude Technische School op zich hebben genomen. “Een vleugel van het gebouw is ingericht voor alle ‘handwerkvakken’ zoals tekenen en houtbewerken, het andere deel is voor het denkwerk zoals de talen en wiskunde. Deze twee losse gebouwen hebben we door middel van een nieuwe entree en aula met elkaar verbonden.”

Nog niet alle leerlingen zien de invloed van Rudolf Steiner terug in het gebouw: “Ik weet niet wat er organisch aan is. De kantine is in het nieuwe gebouw wel biologisch,” aldus een van de leerlingen. Zo net na een verhuizing is natuurlijk nog niet alles af. Zo mag volgens een van de brugklassers nog wel wat aan de aankleding gedaan worden: “Er hangen nog nergens schilderijen of foto’s aan de muur.”