Samenwerkingen Gemeente Rotterdam en OPEN Rotterdam

In opdracht van Gemeente Rotterdam hebben we een aantal programma’s over actuele onderwerpen in de stad gemaakt.

Met Alle Liefde
‘Met alle liefde’ is een serie over jonge mantelzorgers uit Rotterdam. Per aflevering nemen wij een kijkje in het leven van zo een jonge mantelzorger. Wij maken kennis met de taken van de jonge mantelzorger en de zorgvrager. Tijdens deze serie zullen verschillende vormen van jonge mantelzorg naar voren komen.
Bekijk alle afleveringen hier.

Ondervoeding bij Ouderen 
In de serie ondervoeding bij ouderen bezoeken we Rotterdamse ouderen die met ondervoeding te maken hebben, of hadden. Ook kijken we naar oplossingen die gemeente, partners en inwoners zelf hebben voor dit probleem.
Een overzicht van alle afleveringen vind je hier.

Gezond010
In de serie Gezond010 gaat OPEN Rotterdam op zoek naar manieren om gezond te leven. Van de vier grote steden in Nederland heeft Rotterdam het hoogste percentage mensen met overgewicht, 52% van de inwoners is te zwaar waarvan 19% obees is. In de serie worden bedrijven gevolgd die zich inzetten voor het maken van een gezondere voedingskeuze en staat dat gezond eten ook makkelijk kan zijn centraal. In een serie van 6 afleveringen van 5 minuten staat centraal waarom gezond eten ook makkelijk kan zijn.
De afleveringen van Gezond010 zijn hier te bekijken.

Power in de Stad
‘POWER IN DE STAD. Gezinnen in 010’ is een serie van negen portretten van Rotterdammers die de kracht, inzet en energie laat zien in de kansrijke wijken van Rotterdam. We maken kennis met bewoners van de verschillende Rotterdamse Droomstraten, met de toekomstige bewoners van De Hooidrift in het Nieuwe Westen en met de ouders die basisschool De Fontein startten. Allemaal Rotterdammers die met passie en energie werken aan hun wijk en onze mooie stad.
Kijk hier de serie terug.

Het OPEN Gesprek met de Stad
Rotterdam in 2037. Hoe woon je? Hoe reis je? Hoe doe je boodschappen? Wat eet je? Wat gebeurt er bij jou in de straat? Hoe ziet je buurt eruit? Hoe communiceer je? Wat voor werk heb je dan en waar doe je dat werk? Allemaal vragen waar het gemeentebestuur een antwoord op moet formuleren. Dat gebeurt echter niet vanuit het stadhuis, maar wethouders en ambtenaren trekken de stad in om in gesprek te gaan met ons…de Rotterdammers. 

Bewoners, bezoekers, ondernemers, vrijwilligers, bestuurders, studenten, werknemers, raadsleden, docenten, passanten, scholieren, iedereen mag meedoen en zijn wensen, dromen en delen met de stad. Deze ideeën heeft Rotterdam nodig voor HET VERHAAL VAN DE STAD. Het verhaal waarin Rotterdammers, samen de toekomst van de stad vormgeven.
In de serie ‘Het OPEN Gesprek met de stad’ doet OPEN Rotterdam verslag van dit bijzondere project.
Bekijk hier de serie.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter