Sanne Donders en Marwan Magroun winnen De Kracht van Rotterdam 2017

Twaalf fotografen trokken de afgelopen weken door de stad om foto’s te maken voor fotowedstrijd De Kracht van Rotterdam. Sanne Donders, fotografe voor het AD, is de winnares van de juryprijs met haar foto van bewoners van Rotterdam-Centrum. Donders krijgt naast de titel, ook een geldprijs van 3500 euro. Fotograaf Marwan Magroun wint de Inholland publieksprijs voor zijn foto van een Rotterdammer bij metrostation Rijnhaven.

Magroun heeft de afgelopen weken flink campagne gevoerd op social media. Met succes, want mede door het mobiliseren van zijn community, mag hij zich winnaar van de publieksprijs noemen. “Ik ben enorm blij om erkenning te krijgen voor mijn werk. Ik heb een lange weg moeten belopen om hier te komen”, aldus Magroun. Het fotografietalent heeft mooie plannen voor de toekomst: “Hopelijk kan ik in het nieuwe jaar een expositie laten organiseren van mijn werk. En natuurlijk blijf ik ongehoorde verhalen vertellen door middel van beeld”.

OPEN Rotterdam heeft alle deelnemende fotografen op beeld gezet. Bekijk de portretten hier. Ook nam publieksprijswinnaar Magroun ons op sleeptouw tijdens zijn werk. Deze videoreportage is hieronder te zien.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat