Schade aan clubhuis scouting Ibn Battuta enorm na avondklokrellen, vereniging vermoedt brandstichting

Het clubhuis van scouting Ibn Battuta is volledig verwoest tijdens de avondklokrellen in Rotterdam-Zuid. Ibn Battuta is de eerste en enige scoutingvereniging op islamitische grondslag in heel Nederland. Het pand is volledig verwoest tijdens een brand die in de nacht van maandag op dinsdag woedde. De vereniging vermoedt dat de brand moedwillig is aangestoken door relschoppers. “Zoveel kinderen hebben hier een veilige plek, het is ongelofelijk, we kunnen het eigenlijk nog gewoon niet geloven.”

De schade is enorm aan het clubhuis, waar wekelijks tientallen kinderen bij elkaar komen om te leren en om creatief te zijn. Alles is verwoest, ook bijvoorbeeld de tekeningen en werken van de verschillende leden van de club. Bovendien is er nu geen plek meer voor de leden van de vereniging om samen te komen, als de maatregelen dat weer toestaan.

Het vervelendste is voor de vereniging is misschien nog wel dat het pand niet verzekerd is; de verzekering tegen brand werd een paar jaar geleden opgezegd, zodat de club haar hoofd financieel boven water kon houden. De scoutingclub is nu een crowdfunding gestart om de geschatte kosten voor een volledig herstel, 200.000 euro, bij elkaar te krijgen.

<blockquote class=”twitter-tweet” data-partner=”tweetdeck”><p lang=”nl” dir=”ltr”>Clubhuis van scouting Ibn Battuta volledig verwoest tijdens avondklokrellen, vereniging vermoedt brandstichting. Ze zijn een crowdfundactie begonnen omdat ze niet verzekerd zijn. ????<br>Lees hier meer: <a href=”https://t.co/bA6uFAYSYq”>https://t.co/bA6uFAYSYq</a> <a href=”https://t.co/UCGWrGL1z4″>pic.twitter.com/UCGWrGL1z4</a></p>&mdash; OPEN Rotterdam (@openrotterdam) <a href=”https://twitter.com/openrotterdam/status/1355135418522603523?ref_src=twsrc%5Etfw”>January 29, 2021</a></blockquote>
<script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>