Schapen lopen over de volle breedte van de weg in Delfshaven

Aimee is schaapherder van beroep, ze heeft een aantal kuddes in Rotterdam waaronder in Hoogvliet en Delfshaven. Op deze laatstgenoemde locatie worden de schapen verplaatst van de Tjalklaan naar de Mathenesserdijk. In het gezelschap van blaffende honden maken de schapen de oversteek.

Na een rustige ochtend in Hoogvliet waar de kudde schapen van een vak naar een ander vak verplaatst worden, gaan Aimee, Martijn en stagiair Cees naar Delfshaven om een andere kudde te verplaatsen. Op de Mathenesserdijk is ondertussen weer gras om te grazen. Op de Spaanseweg maken gestopte automobilisten lachend foto’s van een kudde rennende schapen. Eenmaal overgestoken loopt de kudde de Bilderdijkstraat door. Zonder te protesteren blijven de auto’s achter de groep, af en toe dwalen de schapen af van de lijn. De getrainde hond Boy krijgt dan instructies en roept de schapen weer terug richting het traject van Aimee. Achterin kijkt Cees wat er allemaal gebeurt.

Cees is net begonnen aan zijn vierde stageweek. Hij doet de herdersopleiding in Velp: “Ik heb veertig jaar kantoorwerk gedaan, maar in die tijd wilde ik eigenlijk boswachter worden. Dus dacht ik: waarom niet aan zo’n opleiding beginnen als je 65 bent?”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat