Series van OPEN Rotterdam/
Schilder je mee?

‘Schilder je mee?’ is vanaf 7 juli wekelijks op het TV kanaal OPEN Rotterdam en op de website openrotterdam.nl te volgen. Meedoen? Dat kan! Meld je aan, ontvang een compleet schildersetje en volg vanuit huis de lessen. De schilderset bestaat uit een schilderdoekje, penselen en een setje acrylverf. De setjes worden persoonlijk bezorgd of afgehaald en de beschilderde doekjes kunnen in hetzelfde doosje teruggestuurd worden. Afhankelijk van het aantal deelnemers en het aantal teruggestuurde werken wordt er een expositie georganiseerd waarbij de thuis gemaakte schilderijtjes worden tentoongesteld. Meld je hier aan!

SKVR vermindert eenzaamheid onder ouderen met schilderlessen

Rotterdammer Latif vindt de online workshop ‘Schilder je Mee?’, die wij maakten in samenwerking met de SKVR, Pluspunt Rotterdam en Gemeente Rotterdam, zo leuk hij de redactie van OPEN Rotterdam belt met de vraag of hij een keertje mee mag doen. Sinds september geeft kunstenaar Mart Bechtold de lessen live op verschillende locaties in de stad. We gaan mee met Latif naar serviceflat De Oostmolensteyn waar hij onder begeleiding van Mart een wit doek omtovert in een prachtig stilleven.

Schilder je Mee sluit succesvol af met expositie bij SKVR: ‘Smaakt naar meer’

Dit jaar zijn overal in Rotterdam ouderen aan het schilderen begonnen dankzij het project Schilder je Mee van de SKVR en stichting Pluspunt. In opdracht van de gemeente. Die gaf op verzoek van DENK-raadslid Natasha Mohamed-Hoesein de opdracht voor een schilderworkshop die de eenzaamheid van ouderen tijdens de coronacrisis kon verminderen.

Les 3 – Schilderen op je eigen manier

Schilder mee met deze serie lessen van de SKVR in samenwerking met Pluspunt Rotterdam en Gemeente Rotterdam! Met in les 3: Hoe breng je iets op je eigen manier over op een doek.

Les 2 – Schilderen met hulpmiddelen

Schilder mee met deze serie lessen van de SKVR in samenwerking met Pluspunt Rotterdam en Gemeente Rotterdam! Met in les 2: makkelijk schilderen met hulpmiddelen.

Les 1 – De basis van het schilderen

In deze les de basis van het schilderen, van kleurenleer tot compositie.

Promo – Les 1

In les 1: de basis van het schilderen, van kleurenleer tot compositie.

Promo – Schilder mee met Pluspunt en de SKVR op OPEN Rotterdam

Schuilt er in jou een Picasso of van Eijk en wil je het schildersvak leren? Dat komt goed uit want vanaf juli kan je door naar ‘Schilder je Mee?’ op OPEN Rotterdam te kijken een schildercursus volgen! Mart Bechtold is beeldend kunstenaar en coördinator van Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR) en maakt van jou in zes lessen een ware kunstschilder. Schilder je mee?

SKVR vermindert eenzaamheid onder ouderen met s…

Schilder je Mee sluit succesvol af met expositi…

Les 3 – Schilderen op je eigen manier…

Les 2 – Schilderen met hulpmiddelen…

Les 1 – De basis van het schilderen…

Promo – Les 1…

Promo – Schilder mee met Pluspunt en de SKVR op…