Schitterende avond op Maasvlakte 2

Voor de haven- en winter liefhebbers hebben ze bij FutureLand iets leuks; een vaartocht in de vroege avond die je langs de sprankelende lichtjes van de nieuwe terminals en schepen aan de Maasvlakte 2 voert. Een bijzondere manier om kennis te maken met het nieuwste stukje high tech in onze omgeving.
FutureLand is het informatiecentrum van de Rotterdamse haven. Hier kun je, je laten onderdompelen in de haven van de toekomst. Tevens is het, het vertrekpunt van de FutureLand Ferry. Deze ferry trekt er deze winter, speciaal op uit om geinteresseerden de talloze lichtjes aan de Maasvlakte te laten zien. Een speciale FutureLand gids vertelt wat er onderweg zoal te zien is.

Zo zie je bijvoorbeeld ‘s werelds grootste offshore schip; the Pioneer Spirit, een imposant schip met sluier aan fonkelende lichtjes over zich heen. Daarnaast zijn er talloze terminals in felle kleuren die volautomatisch containers verplaatsen van de ene naar de andere kant. Uiteraard is elke tour uniek, gezien het zicht afhankelijk is van het weer en van de bezetting van de Maasvlakte. ‘Vervelen doet het echter nooit’ aldus kapitein Ben, van de ferry.

De ferry vertrekt op de woensdag en zondag om 16.45uur nog gedurende de gehele maand januari.