Scholier Quincy bakt de beste oliebollen

De pepernoten hebben we net achter de kiezen en dat betekent dat de oliebollen weer voor de deur staan. De eerstejaars van de Horeca Vakschool Rotterdam streden om de titel beste oliebollenbakker. De Rotterdamse godfather van de oliebol, Richard Visser, verkoos de bollen van Quincy als beste.
Maar wat vind de kersverse kampioen oliebolbakken eigenlijk van de lekkernij? ‘Ik vind ze wel altijd heel lekker, als ze maar niet vet zijn. Maar heel het jaar door eten zou te veel van het goede zijn.’ Ze houd van de originele smaak van oliebollen en niet van experimenteren. Chocola of noten zul je bijvoorbeeld niet snel treffen in haar bollen: ‘Dit is niet wat je in een echte oliebol treft.

De oliebollen van Richard Visser zijn al meerdere malen bekroond tot beste bollen van Nederland. ‘Ze had de rozijnen geweld in likeur, dat was echt superlekker.’ Helaas kan de oliebollenbakker dit recept niet gebruiken in zijn oliebollenkraam omdat er alcohol in zit en moslims het dan niet kunnen eten. ‘Maar voor prive is het heel erg lekker.’