Scholieren werken achterstanden op een speelse manier weg met Zomercampus010

Kinderen hebben door corona een hele poos thuis gezeten en daarna op een andere manier les gekregen dan gebruikelijk. Tijdens de zomervakantie kunnen ze deelnemen aan de Zomercampus010, waar ze spelenderwijs veel leren en eventuele leerachterstanden wegwerken.

Kinderen van groep 3 tot en met 7 en jongeren op het voortgezet onderwijs kunnen gedurende een aantal weken van alles leren. Zo staan allerlei sport-, cultuur-, dans-, muziek- en culturele activiteiten op het programma. “We hebben echt alleen maar hele blije kinderen gezien”, zegt Mandy Leenpoel, directrice van Zomercampus010 Mandy Leenpoel.

“De wijkkrant vinden ze misschien nog wel het leukst, dat ze voor even journalist kunnen zijn.” De directrice hoopt dat kinderen aan het einde van de zomer veel inspiraties hebben opgedaan. “Het is ons doel om ze iets te leren, zonder dat ze daarbij het gevoel hadden op school te zijn. En we hopen natuurlijk dat ze de zomercampus met een trots gevoel meemaken.”

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Zomercampus010 is een initiatief van Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam. Door de coronacrisis zijn er minder activiteiten en aanvragen bij het fonds binnenkwamen vanuit sportclubs. De fondsgelden zijn nu ingezet om de Zomercampus010 te organiseren.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat