Schonere buurt door adopteren van containers

Rotterdam lijkt de oplossing gevonden te hebben voor een schonere stad. Particulieren en winkeliers kunnen in Delfshaven en in Charlois een vuilcontainer adopteren. Het adopteren van een vuilcontainer is een project van gemeente Rotterdam om vuilnis op straat tegen te gaan.

De adoptie houdt in dat men als beheerder meehelpt aan een nette buurt. De beheerder ontvangt een sleutel en een schoonmaakpakket, dat zal bijdragen aan het onderhoud van de container. De sleutel kan worden gebruikt om de achterklep te openen. Via de achterklep kunnen de vuilniszakken die onnodig naaste de container staan worden gedeponeerd. Om een vuilnisbelt te voorkomen kan er gebeld worden naar een speciaal telefoonnummer van Stadsbeheer, die dan het vuilnis binnen 24 uur op komt halen.  Naast bellen kan er ook een melding gedaan worden via de BuitenBeter-app.

Een container adopteren kan nu nog alleen in Delfshaven en Charlois. Bewoners zijn zeer enthousiast en nemen de zorg voor een schonere buurt op zich. In Delfhavens zijn er al 16 containers geadopteerd en in Charlois zijn er twee containers geadopteerd. Vanaf 2015 moet het mogelijk zijn om in heel Rotterdam een container te adopteren.