Schoolschaatsen populair in Rotterdam

Schaatsbaan Rotterdam heeft dit seizoen al meer dan 30.000 inschrijvingen voor het schoolschaatsen ontvangen, dat is een record. Nog nooit kwamen er in één seizoen zoveel kinderen in schoolverband schaatsen.

Vanaf het eerste seizoen van Schaatsbaan Rotterdam zijn schoolkinderen op elke schooldag van harte welkom om te schaatsen. In het eerste seizoen hebben hier 16.000 leerlingen gebruik van gemaakt. Dit aantal is elk seizoen toegenomen en ligt nu net over de helft van het seizoen op welgeteld 30.000 leerlingen. Een deel van deze leerlingen heeft via het programma Rotterdam Lekker Fit! de mogelijkheid gekregen om kosteloos te komen schaatsen. Ook dit aantal neemt ieder seizoen toe, dit seizoen hebben ruim 6000 leerlingen van 75 verschillende Lekker Fit!-scholen gebruik gemaakt van dit aanbod.

Waar het schoolschaatsen in het eerste seizoen vooral populair was onder Rotterdamse scholen, weten ook steeds meer scholen buiten Rotterdam het ijs van Schaatsbaan Rotterdam te vinden. Zo zijn er scholen uit omringende gemeenten, Zeeland, de Hoeksche Waard, Krimpenerwaard, maar ook uit Krommenie (Noord-Holland), die dit seizoen zijn komen schaatsen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter