Schulden groot probleem in Rotterdam

In Nederland lijkt alles goed geregeld, maar ook hier kun je nog verdwalen in het systeem. Be Romy voert tijdens een nieuwe editie van Theater of the Now een autobiografische voorstelling op over de Nederlandse schuldenproblematiek.

Kamer van Kookhandel laat met een mix van comedy en spoken word zien dat het niet altijd makkelijk is om je weg te vinden in het systeem. Be Romy werkte bij de H&M, maar hij werd beschuldigd van diefstal. Hij werd ontslagen en een nieuwe baan vinden bleek niet zo makkelijk. Hij raakte steeds verder in de schulden. Aan de hulp die hij kreeg, had hij niet veel. Ondanks zijn problemen besloot hij zijn dromen na te jagen en begon met theater. Kamer van Kookhandel is een heel persoonlijke voorstelling geworden: “De voorstelling gaat over mijn leven. De obstakels die je hebt. Processen die je moet doorstaan op het moment dat je in de schuld belandt en wat daar allemaal bij komt kijken. Het is een ongeregeld zooitje als ik het zo mag zeggen.”

Be Romy’s voorstelling is heel actueel. De gemeente Rotterdam zet zich in om schulden terug te dringen. Voor eind voor eind 2021 wil de gemeente 15.000 Rotterdammers helpen met schulden. Schulden zijn namelijk een groot probleem. 60.000 Rotterdamse huishoudens lopen een risico op problematische schulden.

Kamer van Kookhandel is onderdeel van Theater of the Now in Maaspodium. Dit zijn interactieve avonden over hedendaagse thema’s, met een randprogramma dat is samengesteld door een Rotterdams jongerenpanel. Deze aflevering is tot stand gekomen in samenwerking met Maaspodium. Bekijk alle afleveringen over Theater of the Now op Openrotterdam.nl.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat