Scoor een vintage kerstoutfit in het oude golfslagbad van Tropicana

Het oude golfslagbad van Tropicana wordt vandaag omgetoverd in een groot warenhuis waar je een ‘nieuwe’ vintage outfit kunt scoren voor de feestdagen.

Met het evenement CHANGEZ XL F*ck Black Friday wil BlueCity tegengeluid geven en zorgen voor een duurzamere oplossing op het gebied van kleding consumeren. Dit wordt georganiseerd door middel van een groot SWAP & REUSE warenhuis waarin je vintage kleding en producten van toffe ondernemers uit BlueCity als het ware ruilt voor een duurzaam en eerlijk product.

Swap punten
Dit gaat als volgt: bij de balie aan het begin van het evenement kun je, je eigen kleding inleveren en aan de hand van de kwaliteit krijg je ‘swap’ punten waar je vervolgens een nieuwe outfit voor kan ruilen. In het warenhuis is ook een circulaire kerstmarkt waar je van tientallen BlueCity ondernemers – naast kleding – ook duurzame cadeaus voor de feestdagen kunt kopen. Denk hierbij aan: shampoobars van No waste Heroes, kokosnoot schaaltjes van to Jungle en planten van Marvy Green.

Future of Fashion
Naast alle opties om te swappen doet BlueCity er nog een schepje bovenop en laat ze zien waarom de kledingproductie één van de meest vervuilende industrieën ter wereld is. Dit doet ze door je een kans te geven om te kijken in de toekomst. Met de expositie: Future of Fashion stellen zes duurzame designers hun kleding van de toekomst tentoon met als doel dat het over vijf jaar misschien wel bij de grote winkelketens ligt.

Foodcourt
Na een lange dag is er ook nog tijd om op te warmen met een winters hapje en drankje om in de stemming te komen voor de feestdagen. Dit is mogelijk bij de foodcourt die op de locatie staat. Hier kun je genieten van een warme vegetarische snert, glühwein en een haverchocolademelk. De toegang tot het evenement is gratis, maar het is aan te raden om van tevoren een online gratis ticket te reserveren